Premiekeuring 2022

Afgelopen zaterdag (17 Sep ) was de jaarlijkse premiekeuring te Dordrecht. In eerste instantie hadden we 22 pony’s opgegeven. In de week van keuring werd Parel ziek waardoor we met 21 pony’s zijn afgereisd naar Dordrecht.

We hadden maar 4 veulens opgegeven , 2 merrie veulens en 2 hengstveulens. Rambo mocht de spits afbijten en kreeg netjes zijn veulenpremie. Daarna volgde Rico , mocht op kop beginnen maar eindigde als 2e met zijn veulenpremie. Romy werd in een mooie rubriek op kop geplaatst en kreeg daarbij een veulenpremie.  Robijn liep in haar rubriek merrie veulens kleine maat op kop en verdiende haar veulenpremie.

Na de veulens mocht bij de jaarlingen onze kleine Puk beginnen , kreeg ook netjes haar enterpremie. Pippy-Rose mocht op kop en kreeg haar enterpremie. Promise mocht in de baan , moest een extra rondje lopen waarbij zij door de jury werd weggestuurd als onregelmatig.

Bij de 2 jarige hadden we 3 pony’s opgegeven . Ollily en Omara kregen beide een twenterpremie waarbij Olilly op kop mocht in haar rubriek.

Olita-Linde miste nog wat ontwikkeling en kreeg daarom dit jaar geen twenterpremie.

In het jeugdkampioenschap kleine maat wist Olilly de titel te veroveren, zij werd uitgeroepen als jeugdkampioen.

Na de pauze mochten de merries 3 jaar en ouder. Onze Noortje was helaas ook onregelmatig en moest de baan verlaten.

Verder hebben Isa, Kleine Zaub en Mary Linde een 2e premie behaald.   Lente-Rose , Hadewich , Jasmijn , Jamaica en Hot Item kregen allemaal een eerste premie en behaalde ook allen een kopplaats. Kaith-Linde was helaas niet in goede vorm door een flink veulen aan de voet en kreeg niet helemaal verwacht een 3e premie. Halina was aan het einde van de dag teveel ingevallen waardoor we haar ook niet hebben laten zien.

Bij de kampioenschappen mochten we met alle maten meedoen , hoe leuk is dat.

Bij de mini’s was het weer onze Hadewich die voor de 3e keer met de titel minikampioen er vandoor ging.

Bij de kleine maat ging het tussen Lente-Rose en Jasmijn , Jasmijn werd verkozen tot kampioen in de kleine maat.

We kijken vol trots en voldaan gevoel terug naar deze dag.

Op naar Lunteren met onze kampioenen..